Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Ανακαίνιση σπιτιού οδηγός για τα βήματα σας

Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω ποιός είσαι.


Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα μας. Όλοι μας συχνά συνδυάζουμε τις προσωπικότητες των φίλων μας με το ύφος των σπιτιών τους. Όταν μας καλούν σ αυτά η πρώτη μας εντύπωση είναι καταλυτική και αμφίδρομη. Σκεφτόμαστε δηλαδή κομμάτια του χαρακτήρα του ιδιοκτήτη που αντανακλώνται στη διακόσμηση του χώρου του. Στοιχεία του διάκοσμου που μας αποκαλύπτουν άγνωστα γούστα , χόμπι συνήθειες και όνειρά του. Αλήθεια, σε μια ανακαίνιση σπιτιού δεν έχει τόση αξία πώς οι άλλοι φαντάζονται το σπίτι μας αλλά πώς το φανταζόμαστε εμείς.

Αν η οικία μας είναι αρκετά λειτουργική ασφαλής και αισθητικά μας εκφράζει τότε νιώθουμε βασιλιάδες μέσα σ αυτή. Γυρνάμε με ανυπομονησία από τη δουλειά, γινόμαστε χαρούμενοι. Γιατί η μεγαλύτερη πολυτέλεια είναι να προσφέρουμε στον εαυτό μας την απαραίτητη ηρεμία και χαλάρωση μετά από μια κοπιαστική ημέρα. Να γεμίσουμε θετική ενέργεια για να μοιράσουμε και να δεχτούμε αγάπη από την οικογένειά μας.

Αυτό τελικά θα εισπράξουν και οι καλεσμένοι μας ακόμα και στην περίπτωση που περίμεναν ένα διαφορετικό σπίτι για μας.

Τι μου λείπει και τι περισσεύει;


Ξεκινήστε από το δεύτερο. Πετάξτε ότι δεν λειτουργεί, είναι φθαρμένο και δεν σας νοιάζει να το επισκευάσετε, ότι σας φαίνεται πια άσχημο, δεν ταιριάζει με αυτό που αισθάνεστε δεν σας εκφράζει πια και νιώστε ανακουφισμένοι.

Τώρα κοιτάξτε μπροστά. Και οι επιθυμίες θα βρουν τρόπο να αναδυθούν η μία μετά την άλλη. Πάντα θέλατε κάτι που δεν αποκτήσατε ποτέ.

Μια κουζίνα σύγχρονη με καθαρές γραμμές και ζωντανά χρώματα να χωράει κάθε σκεύος και να βρίσκετε το κάθε τι εύκολα ώστε ν απολαμβάνετε το μαγείρεμα. Ένα ολοκαίνουργιο μπάνιο με στήλη ντουζιέρας και υδρομασάζ. Μα πιο πολύ ένα σπίτι ασφαλές χωρίς υγρασίες και πεπαλαιωμένη ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Μήπως ήρθε η ώρα;

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Ότι χρειάζομαι στην εκκίνηση.

Ένα σχέδιο χωροταξικού επαναπροσδιορισμού.

σχεδιασμός ανακαινίσεις σπιτιού

Πώς θέλω να είναι η νέα διαρρύθμιση των επιμέρους χώρων του σπιτιού μου;

Θα ενώσω ή θα χωρίσω ενιαία δωμάτια, γυψοσανίδα ή alfablock είναι κατάλληλο υλικό;

Πού βολεύει ο νεροχύτης της κουζίνας και τα μόνιμα έπιπλά της και πού πρέπει να τοποθετηθούν τα είδη υγιεινής για ένα μοντέρνο άνετο λουτρό;

Μπορώ να φτιάξω ένα τζάκι στο σαλόνι και να εξοικονομήσω χώρο στην κρεβατοκάμαρα;


Παράλληλα θα αναλάβουν αυτές οι αλλαγές να γίνουν βάσει των ανακατατάξεων των πραγμάτων στο χώρο.Έτσι η καινούργια θέση της κουζίνας θα εξυπηρετείται από το νέο ηλεκτρολογικό δίκτυο και η θέση του νεροχύτη από το νέο αποχετευτικό.


Μοιραστείτε τις ιδέες και τις ανάγκες σας με τον κατασκευαστή μας που συνεργάζεται με έμπειρο πολιτικό μηχανικό για να ξέρετε τι από αυτά είναι εφικτό και με τι κόστος περίπου.
Όταν καταλήξετε, οι ειδικοί θα σας προτείνουν τις απαραίτητες εργασίες και αντικαταστάσεις στα ζωτικά λειτουργικά στοιχεία όπως υδραυλικές σωληνώσεις, (από ανθεκτικά υλικά και κατάλληλες διατομές) ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις και πίνακες, αποδοτικό σύστημα θέρμανσης κλπ.

Έτσι θ’ απαλλαγείτε ριζικά από προβλήματα που χρόνιζαν όπως
υγρασία,σοβάδες που έπεφταν,πλακάκια που ξεκολλούσαν , δάπεδα που φούσκωναν,καλοριφέρ με διαρροή κι ότι δεν λειτουργούσε σωστά ως σήμερα.

Απολαύστε το πιο δημιουργικό κομμάτι στην ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας.

Έχετε τα σχέδια και τις διαστάσεις του κάθε χώρου και είστε έτοιμοι να αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ. Είστε τύπος μοντέρνος,ή κλασσικός; Σας εμπνέει το βιομηχανικό ή μήπως το ρομαντικό; Έχετε οικογένεια ή σας ελκύει η εργένικη ζωή; Δέχεστε συχνά συγγενείς και φίλους; Ασκείτε ένα επάγγελμα που προϋποθέτει και εργασία κατ οίκον;
Συνυπολογείστε γούστα και απαιτήσεις και ενημερωθείτε από τις προτάσεις της σύγχρονης αγοράς από περιοδικά, άρθρα και εκθέσεις. Αποτυπώστε και φωτογραφείστε τις ιδέες σας για να τις περιγράψετε ζωντανά στον κατασκευαστή μας και τα εξειδικευμένα συνεργεία του.

Ζητείστε να μάθετε για τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται π.χ για πάγκους
κουζίνας,δάπεδα ,μηχανισμούς,φωτισμούς κ.λ.π.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Αλλάξτε δάπεδο

Ανακαίνιση σπιτιού δάπεδο


Είναι η πρώτη εντυπωσιακή αλλαγή που πρέπει ν αποφασίσετε,φυσικά αν ο οικονομικός σας προυπολογισμός το επιτρέπει.


Το πλακάκι είναι μια οικονομική λύση που μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα γούστα αφού προσφέρει απεριόριστες επιλογές χρωμάτων και υφής. Γυαλιστερά ή ματ. Με επίπεδη ή τραχιά επιφάνεια. Μοντέρνα ή ρουστίκ με μεγάλους αρμούς μεταξύ τους. Πλακάκια ζωγραφιστά, γήινες μπεζ και τερακότα αποχρώσεις ή γκρι βιομηχανικό ή μήπως σε γεωμετρικά χρωματικούς συνδυασμούς;


Μπορείτε επίσης να οριοθετήσετε ένα χώρο όπως αυτόν της κουζίνας από τον υπόλοιπο χώρο του καθιστικού που είναι ενιαίοι με τη χρήση δαπέδιων λιστέλο ή εντελώς διαφορετικού δαπέδου. Αν π.χ η κουζίνα έχει πλακάκι το καθιστικό μπορεί να στρωθεί με ξύλο, (διαχρονική επιλογή αντοχής αν
και όχι τόσο οικονομική).
Άλλα υλικά για δάπεδα είναι το μάρμαρο, το μωσαϊκό (που η αναβίωσή του κερδίζει έδαφος στις μέρες μας), το laminate , σύγχρονο και οικονομικό, η πατητή τσιμεντοκονία (απαιτείται καλή ποιότητα και έμπειρο τεχνίτη) και άλλα…

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Αλλάξτε το μπάνιο

Ανακαίνιση σπιτιού οδηγός για τα βήματα σας

Οπωσδήποτε η χρήση του λουτρού πρέπει να δίνει απόλαυση και χαλάρωση. Είναι από τις συχνές ανακαινίσεις γιατί είναι η πινελιά της προσωπικής μας πολυτέλειας.
Ένα μικρό μπάνιο με μπανιέρα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ευρύχωρο μπάνιο με ντουζιέρα.
Αν παράλληλα διαλέξουμε ανοιχτά χρώματα, μεγάλο καθρέπτη και έπιπλο με ντουλάπια ,το μπάνιο όχι μόνο φαίνεται μεγαλύτερο αλλά και η πραγματική του χωρητικότητα αυξάνεται.

Είδη υγιεινής που χρησιμοποιούμε στην ανακαίνιση μπάνιου

Στο εμπόριο οι καινούργιες γραμμές των επικαθήμενων νιπτήρων είναι οι επικρατέστερες αφού αποδίδουν διαφορετικά στυλ ανάλογα το σχήμα τους και το έπιπλο.

Θα βρείτε στρογγυλούς ή τετράγωνους, ορθογώνιους κλπ. Με την κατάλληλη μπαταρία ( μοντέρνα ή παραδοσιακή) ολοκληρώνει το ύφος που θέλουμε να δώσουμε.
Αν το γήινο σας μαγεύει, οι πέτρινοι χρωματιστοί νιπτήρες είναι η επιλογή σας.
Οι κρεμαστές λεκάνες για πολλούς είναι πιο πρακτικές αφού το καθάρισμα του δαπέδου γίνεται εύκολο και γρήγορο. Οι τιμές τους είναι λίγο ψηλότερες όμως.

Οι καμπίνες ντουζιέρας προτιμούνται πολύ περισσότερο αφού είναι όμορφες και αφήνουν αρκετό ελεύθερο χώρο στο μπάνιο συνήθως με διάφανο ή ημιδιάφανο κρύσταλλο με φινιρίσματα αλουμινίου. Σε σχήματα με γωνίες ή οβάλ και με άνοιγμα πόρτας που εξυπηρετεί το χώρο μας.


Ένα σταθερό πάνελ ντουζιέρας μπορεί να κοστίζει σε σχέση με μια απλή μπαταρία αλλά και το να κάνεις μπάνιο χωρίς να χρειάζεται να κρατάς το τηλέφωνο της μπαταρίας στα χέρια είναι απαράμιλλης άνεσης.

Διακοσμήστε το μπάνιο σας

Αν είστε ρομαντικός τύπος τότε τα χτιστά έπιπλα μπάνιου διακοσμημένα με περίτεχνα πλακάκια και τεχνοτροπίες βαψίματος είναι στις πιθανές σας επιλογές.
Ωστόσο η πατητή τσιμεντοκονία (σε διάφορα χρώματα) είναι το υλικό που μπορεί να μεταμορφώσει ένα μπάνιο σε ότι στυλ επιθυμεί ο πελάτης προσδίνοντας μια διαχρονική απλότητα ή πολυτέλεια.

Κρυφοί φωτισμοί σε ταβάνι ή δάπεδο ζεσταίνουν ένα ψυχρό μπάνιο και βοηθούν τον προσανατολισμό στο σκοτάδι.
Οι τελευταίες τάσεις προτείνουν χρώματα πλακιδίων από την παλέτα του
γκρι-μπεζ,συνδυασμούς χρωμάτων σε κάθετες ή οριζόντιες ζώνες ή κάθε τοίχος δικό του χρώμα.


Μια όμορφη αλλά όχι πολύ οικονομική επιλογή είναι ψηφίδα.
Συνηθίζεται η απόχρωση του γαλάζιου και μπλε που δίνει υδάτινες και θαλασσινές νότες που αναζωογονούν. Το μπάνιο σας θα δείχνει αλλά και θα είναι σαν χειροποίητο κέντημα.

Ανακαίνιση μπάνιου πλακάκι ψηφίδα πάγκος corian

Ο τεχνίτης που θα επιμεληθεί κάτι τέτοιο πρέπει να είναι έμπειρος επιδέξιος και σχολαστικός αλλιώς οι ατέλειες θα είναι ενοχλητικά εμφανείς και το αποτέλεσμα πρόχειρο και κακότεχνο.

Προτάσεις για το δάπεδο. Λαμβάνουμε υπόψη το σχήμα και το μέγεθος του χώρου αλλά και την αισθητική του υπόλοιπου σπιτιού. ‘Έχουμε την ευχέρεια να διαλέξουμε διαφορετικό σχέδιο ή και υλικό από το υπόλοιπο μπάνιο όπως πέτρα, μάρμαρο, γρανίτη , laminate , δάπεδο βινυλίου αλλά και σκληρού ξύλου.
Πριν επιλέξετε ρωτήστε τον ειδικό αν είναι εφικτό να εφαρμοστεί στο υπάρχον υπόστρωμα του δαπέδου σας.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Αλλάξτε την κουζίνα

anakainisi spitiou odigos gia ta vimata


Πολυσύχναστη και πολλαπλής χρήσης η σύγχρονη κουζίνα.
Συνήθως αποτελεί προέκταση του σαλονιού.

Εδώ πρέπει να σκεφτούμε χρηστικότητα και αισθητική σχολαστικά.
Πού θα μας εξηπηρετούσε να τοποθετηθεί ο νεροχύτης;

Μήπως το πλυντήριο πιάτων είναι μακριά από αυτόν και αναπόφευκτα λερώνω στην προσπάθεια να βάλω μέσα τα πιατικά;
Μήπως κάνω άσκοπα δρομολόγια στο μαγείρεμα γιατί οι ηλεκτρικές συσκευές είναι μη εργονομικά τοποθετημένες;


Ίσως η κατασκευή μιας νησίδας με την κουζίνα και κρεμαστό απορροφητήρα ή τον νεροχύτη και ντουλάπια ενσωματωμένα από κάτω θα ήταν για τον δικό σας χώρο ιδανικό.

Ίσως ακόμα ένας πάγκος φαγητού με λίγα σκαμπό θα χρησίμευε ως διαχωριστικό πάσο της κουζίνας από το καθιστικό. Έτσι αν έχετε παιδάκια θα μπορείτε να τα διαβάζετε την ώρα που μαγειρεύετε και το
πρωινό πριν το σχολείο θα σερβιριζόταν με ευκολία και συντομία.


Σκεφτείτε ποια ντουλάπια χρειάζεστε να είναι χαμηλά και προσβάσιμα από τα παιδιά και ποια όχι. Χωρούν όλα τα σκεύη μαγειρικής να αποθηκευτούν ώστε να καθαρίζετε με ευκολία τους πάγκους και να έχετε πάντα μια νοικοκυρεμένη κουζίνα που θα αναδεικνύει τα αισθητικά της στοιχεία και δεν θα τα κρύβει;

Φωτισμός κουζίνας

Ανακαίνιση κουζίνας φωτισμός

Κρυφοί φωτισμοί πρέπει να μπουν σε σημεία στρατηγικά,όπως περιφερειακά των κρεμαστών ντουλαπιών,ή μέσα σε σκοτεινά ερμάρια.αποθήκευσης

Όμορφα και χρήσιμα είναι και τα σποτάκια σε συνδυασμό με κατασκευή ψευδοροφής που αναβαθμίζουν πραγματικά το στυλ της κουζίνας σας. Επίσης τα χαμηλά κρεμαστά φώτα πάνω από τον πάγκο που έχει και χρήση τραπεζιού.
Ο ειδικός μας σύμβουλος θα εξετάσει το φυσικό φωτισμό και θα σας προτείνει τα κατάλληλα σημεία.


Πώς θα δέσω αισθητικά την καινούρια μου κουζίνα με το σαλόνι;

Τα υλικά με τα οποία θα την επενδύσω, ακόμα και οι συσκευές πρέπει να είναι εναρμονισμένες με το ύφος του σπιτιού και κυρίως του καθιστικού.

Να είστε σίγουροι ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν τα πάντα σε διαφορετικές ποιότητες και τιμές. Σκεφτείτε αν επιθυμείτε μια κουζίνα ματ ή γυαλιστερή για να προσανατολιστείτε και στα υλικά που πρέπει να επιλέξετε.

Αν και τα περισσότερα αναλόγως την επεξεργασία (ρητίνες, επιχρωματώσεις κλπ) μπορούν να έχουν και ματ και γυαλιστερή επιφάνεια.

Υλικά κουζίνας – Οι επιλογές μας

Για τους λάτρεις του ξύλου

ανακαίνιση κουζίνας παραδοσιακές

Μια παραδοσιακή επιλογή είναι το ξύλο. Ανάλογα το δέντρο από όπου προέρχεται το φυσικό ξύλο υπάρχει σε ξανθές καστανές και κόκκινες αποχρώσεις. Μπορεί επίσης να βαφτεί.

Επισκευάζεται από φθορές και γρατζουνιές αλλά χρειάζεται και τη συντήρηση στην επιφάνειά του για να αντέχει στο χρόνο. Επίσης απαιτεί καλό καθάρισμα για να παραμένει υγιεινό. Είναι από τις πιο ποιοτικές κλασσικές επιλογές αν και πολλές φορές συμπληρώνει πιο μοντέρνους χώρους για να τους “ζεστάνει”.

Καταλήξτε πρώτα στα πορτάκια κουζίνας και μετά σκεφτείτε τα πλακάκια μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών ώστε να συμπληρώσετε την κυρίως εικόνα στο μυαλό σας. Αναζητήστε βοήθεια σε φωτογραφίες αν δεν είστε βέβαιοι γιατί αν το πλακάκι δεν είναι ταιριαστό καταρρέει και όλη η εικόνα.

Αν είστε παραδοσιακός τύπος μπορείτε να ντύσετε με ξύλο όλες τις επιφάνειες ή με υλικά που το μιμούνται και είναι πιο οικονομικά όπως το laminate που είναι ανθεκτικότερο από το ξύλο και δεν απορροφά το νερό.
Λίγο προσοχή στα πολύ καυτά σκεύη όμως απαιτείται.

Αν είστε λάτρεις των κεραμικών ντύστε και τον πάγκο με πλακάκι ακόμα και τον σκελετό των ντουλαπιών.

Μάρμαρο ή Γρανίτης

Άλλο παραδοσιακό υλικό είναι το μάρμαρο και ο γρανίτης.Όσο πιο σκουρόχρωμος τόσο πιο συμπαγής . Ακριβούτσικη λύση αλλά εξαιρετικής αντοχής στο χρόνο ,χωρίς αλλοιώσεις από τη χρήση αποπνέει φυσική ιδιαίτερη και αρχοντική ομορφιά.

Ο τεχνικός μας θα πρέπει να κατασκευάσει έναν σκελετό ικανό να στηρίξει το βάρος του.. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν και συνθετικοί γρανίτες φθηνότεροι, που η επεξεργασία που έχουν υποστεί τους καθιστά
σχεδόν άφθαρτους.

Άλλα υλικά κουζίνας

Το pvc ή πολυμερικός βακελίτης high gloss δίνει την πολυτέλεια της γυαλάδας όπως και ο ανοξείδωτος χάλυβας (βασιλιάς στις επαγγελματικές κουζίνες). Το τζάμι αμμοβολής, διάφανο ή με σχέδια και εικόνες.
Υλικά που αν τοποθετηθούν και στην πλάτη της κουζίνας χαρίζουν ομοιομορφία σε όλη την επιφάνειά της και μοντέρνα γραμμή.

Το corian από ακρυλική ρητίνη και φυσικά μέταλλα είναι υλικό που παίρνει οποιοδήποτε σχήμα ακόμη και καμπύλες. Χωρίς ενώσεις, αντιμικροβιακό, χωρίς πόρους, επιδιορθώνεται εύκολα. Γενικά τα πιο συνθετικά υλικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, υγιεινά στη χρήση. Μελετημένα να μην χρήζουν συντήρησης, να αντέχουν σε σκληρές συνθήκες εργασίας χωρίς λεκέδες,γρατζουνιές κλπ. να καθαρίζονται πανεύκολα.

Όλα όμως εξαρτώνται και από την ποιότητα του εκάστοτε υλικού γι αυτό θα
βρείτε για το ίδιο υλικό διαφορά στην τιμή .

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι οι σύγχρονοι εξειδικευμένοι τεχνίτες σε όλα αυτά τα νέα υλικά και την τοποθέτησή τους.


Πτυσσόμενα ντουλάπια , περιστροφικά καλάθια και τηλεσκοπικοί μηχανισμοί στα συρτάρια θα κάνουν τη ζωή σας εύκολη και τη μαγειρική απόλαυση.

Διακόσμηση χώρου κουζίνας

Συνδυάστε συσκευές και στοιχεία της αρεσκείας σας. Σε μια vintage κουζίνα θα ταίριαζε μια κουζίνα γκαζιού, απορροφητήρας-καμινάδα, νεροχύτης από φυσικό ορυκτό , πάγκος από μάρμαρο ή ξύλο, πορτάκια από βαμμένο ξύλο, ζωγραφιστά πλακάκια στην πλάτη, μπαταρίες μπρούτζινες, πόμολα από πορσελάνη ζωγραφισμένη.

Ανακαίνιση κουζίνας μοντέρνο design


Σε μια minimal ή μοντέρνα κουζίνα θα προτιμούσαμε επιφάνειες γυαλιστερές από γυαλί ή inox μπορεί από ίδιο υλικό σε πάγκο και πλάτη, corian, ή το πιο βιομηχανικό σκυρόδεμα με φινιρίσματα αλουμινίου και ξύλου, που ταιριάζει σε ανοιχτές,μεγάλες κουζίνες.


Επίσης,καθαρές γραμμές στα έπιπλα ,γκρι αποχρώσεις σε πλακάκια και δάπεδο, inox υποκαθήμενο νεροχύτη και συσκευές, μοντέρνα ή καθόλου πόμολα.

Μην φανταστείτε ότι όλα αυτά είναι περιοριστικά αφού μπορείτε να ορίσετε το δικό σας προσωπικό στυλ με συνδυασμούς ιδιαίτερους. Αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει κομψό και όχι αλλοπρόσαλλο.

Δάπεδο κουζίνας

Για το δάπεδο επιλέγουμε υλικά όμοια με την υπόλοιπη κουζίνα ή και εντελώς διαφορετικά για να εξισορροπίσουμε συνήθως χρώματα και υφές και να προσδώσουμε θαλπωρή.Ουδέτερα δάπεδα από ξύλο,πέτρα ή πλακάκια σε γήινα χρώματα είναι διαχρονικές επιλογές και συνδυάζονται με φυσικά και συνθετικά υλικά.


Την κουζίνα μας δεν θα την δούμε μια φορά σε κάποια έκθεση ,θα την ζούμε καθημερινά και δεν αρκεί να μας εντυπωσιάζει. Δεν πρέπει να μας κουράζει, ούτε να είναι βαρετή αισθητικά σε βάθος χρόνου γιατί οι αλλαγές είναι δύσκολες και δαπανηρές εκ των υστέρων.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Αλλάξτε κουφώματα

Ανακαίνιση σπιτιού - οδηγός για τα βήματα κουφώματα αλουμινίου


Αν τα κουφώματα του σπιτιού σας είναι παλαιά με ενεργειακές απώλειες τότε το καλοκαίρι θα ζεσταίνεστε πολύ ενώ το χειμώνα θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 40% περισσότερο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
Αν επιβάλλεται ν αλλάξετε την ενεργειακή κλάση του σπιτιού σας,αλλάξτε κουφώματα.


Η καλύτερη λύση είναι τα κουφώματα αλουμινίου. Είναι ανακυκλώσιμα, πιο ασφαλή σε διαρρήξεις και φωτιά, αντέχουν στο χρόνο και τις κλιματικές αλλαγές, παρέχουν θερμομόνωση ,ανακλαστικότητα στην ακτινοβολία των ηλιακών ακτίνων και ηχομόνωση,ικανοποιούν κάθε γούστο με την ποικιλία προφίλ και χρωμάτων.


Ο συνηθέστερος τρόπος επιχρωμάτωσης τους είναι η ηλεκτροστατική βαφή. Ο ψεκασμός της έγχρωμης πούδρας δίνει το επιθυμητό χρώμα και υφή. Ματ και γυαλιστερά σε κάθε απόχρωση έως πιστή απομίμηση ξύλου.

Επιλογή υαλοπινάκων

Στα τζάμια επιλέγουμε μεταξύ διπλών ή triplex .Τα διπλά έχουν στη μεση μια λωρίδα μόνωσης, ενώ τα τριπλά έχουν 2 και είναι πιο ηχομονωτικά,πιο θερμομονωτικά και ιδιαιτέρως ασφαλή.
Ωστόσο τη διαφορά κάνουν τα ενεργειακά ή θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου με πολυαμίδια και φυσικά οι ενεργειακοί υαλοπίνακες.
Η συμβουλή μας είναι να αλλάξετε τα παλιά κασώματα αν θέλετε σωστή εφαρμογή, ερμητικό κλείσιμο, αθόρυβη χρήση χωρίς απώλειες και υγροποιήσεις.

Οι τεχνίτες μας χρησιμοποιούν όλες τις προδιαγραφές τοποθέτησης κουφωμάτων αλουμινίου των εταιριών.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Ανοιγόμενα ή συρόμενα;

Ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου και των διαστάσεων ο κατασκευαστής μας θα σας προτείνει ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα. Προϋπόθεση για ανοιγόμενο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα είναι το άνοιγμα να μην είναι πάνω από 2 μέτρα. Επίσης ο εσωτερικός χώρος να επιτρέπει το άνοιγμα προς τα μέσα.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα

Μπορούν να είναι και ανακλινόμενα που σημαίνει πρακτικότητα όταν ζητάμε περιορισμό του εισερχόμενου αέρα. Είναι επίσης τα πιο ασφαλή και τα καλύτερα θερμομονωτικά και ηχομονωτικά.

Ανακαίνιση εξωτερικών κουφωμάτων


Τα εξωτερικά παραθυρόφυλλα μπορεί να είναι δίφυλλα ή τετράφυλλα για μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση με νταμπλάδες , φυλλαράκια, σχέδια και χωρίσματα που προσομοιάζουν με τα ξύλινα.
Αν έχετε ήδη όμορφα ξύλινα κουφώματα μπορούν να επισκευαστούν και να φρεσκαριστούν. Με ένα καινούριο ζωντανό χρώμα ή ακόμα και μ ένα απαλό γκρι ή γήινο ή να διατηρήσετε την ξύλινη απόχρωση.
Να θυμάστε όμως ότι χρειάζονται συχνά συντήρηση.

Τα συρόμενα κουφώματα.

Τα χρησιμοποιούμε όταν τα ανοίγματα μας είναι πολύ μεγάλα ή όταν δεν έχουμε χώρο για να ανοίξουμε την μπαλκονόπορτα και τα παράθυρα προς τα μέσα.
Γι αυτό προτιμούνται σε πολυκατοικίες. Συνήθως εφαρμόζονται χωνευτά στον τοίχο ή επάλληλα δίφυλλα (το ένα μέσα στο άλλο).

Εξωτερικά ταιριάζουν με τα ρολά αλουμινίου σε χρώμα που εναρμονίζεται με τους εξωτερικούς τοίχους και το ύφος του σπιτιού.Συχνά συναντάμε ένα πάντρεμα μοντέρνων χρωμάτων ρολών με πέτρινους τοίχους .


Τα ρολά είναι επίσης συμβατά με τα μεγάλα ανοίγματα και μπορεί να είναι με θερμομονωτικά κουτιά για υψηλές επιδόσεις και αθόρυβη λειτουργία. Αν η αισθητική σας είναι μοντέρνα προτιμήστε τα.

Άλλο υλικό που χρησιμοποιείται στα κουφώματα είναι το pvc , φθηνότερο αλλά με μικρότερες αντοχές στη χρήση και τη υψηλή θερμοκρασία.

Εσωτερικά κουφώματα στην ανακαίνιση σπιτιού

Όσον αφορά στις εσωτερικές πόρτες οι επιλογές μας είναι το laminate (οικονομική λύση) για εμφάνιση που μοιάζει με ξύλο και μας δίνει ποικιλία σε χρωματισμούς και σχέδια αλλά όχι την δυνατότητα επισκευής αν φθαρεί.
Οι μασίφ ξύλινες πόρτες (ακριβή αλλά ποιοτική λύση), επισκευάζονται εύκολα και είναι πανέμορφες με ταμπλάδες και σχέδια και οι πόρτες αλουμινίου με ή χωρίς επένδυση ξύλου για μοντέρνα αλλά ζεστή επιλογή.

Έχετε πάντα τη δυνατότητα να συντηρήσετε τις υπάρχουσες ξύλινες εσωτερικές πόρτες και να τις χρωματίσετε ανάλογα με τα χρώματα των τοίχων του υπόλοιπου εσωτερικού σας χώρου.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Αλλάξατε χρώμα και διάθεση.


Όσο όμορφο και να είναι ένα σπίτι οι παλιοί ξεθωριασμένοι και λεκιασμένοι τοίχοι το κάνουν να φαίνεται παλιό και φθαρμένο.
Το βάψιμο είναι σημαντικό σε μια ανακαίνιση. Αναζωογονεί το χώρο και τους ανθρώπους του. Ζωντανεύει και δίνει την αίσθηση του καθαρού και του καινούριου.

Το χρώμα ναι είναι μια αρκετά προσωπική επιλογή αλλά πριν την κάνετε σκεφτείτε ότι οι έντονες αντιθέσεις θα σας κουράσουν και θα σας δυσκολέψουν σε αλλαγές διακόσμησης.

αλλάξτε χρώμα και διάθεση

Τα χρώματα καλό είναι να ισορροπούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
Κάθε χρωματική ομάδα έχει άλλη επίδραση στη διάθεσή μας αλλά δρα καταλυτικά στο φωτισμό και τις διαστάσεις ενός χώρου.

Ποιο χρώμα ταιριάζει

Έχετε σκεφτεί πόσα διαφορετικά κόκκινα υπάρχουν;
Από την ίδια παλέτα μπορούμε να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε μια διαφορετική απόχρωση για κάθε χώρο.
Στο ίδιο δωμάτιο συνδυάζω χρώματα που γειτονεύουν μεταξύ τους πιο ανοιχτά , σκούρα ή και αντίθετα αρκεί να κυριαρχεί μόνο το ένα.

Το χρώμα συνδέεται και με τις μνήμες που έχουμε από παιδιά γι αυτό έχει καθένας τις προτιμήσεις του.

Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μπλε δημιουργεί ψυχική γαλήνη και ηρεμία, όπως και το πράσινο που θυμίζει φύση και μας χαρίζει χαλαρή και ανανεωτική διάθεση.

Στις γκρίζες και πρασινωπές αποχρώσεις του, το μπλε βοηθά στη συγκέντρωση.
Μπορεί να φορεθεί σε πολλά δωμάτια του σπιτιού όπως μπάνιο, τραπεζαρία και κρεβατοκάμαρα στους διαφορετικούς τόνους του προσδίνοντας κομψότητα.
Το κίτρινο δίνει φως στο δωμάτιο και αυτοπεποίθηση στους ενοίκους του.
Μαζί με το πορτοκαλί μας δίνει ενέργεια.Κατάλληλα για τους χώρους κουζίνας και καθιστικού.

Το χρώμα στη ζωή μας

Το λευκό ταιριάζει σχεδόν παντού και κυκλοφορεί με πολλές αποχρώσεις.Μεγαλώνει τους μικρούς και σκοτεινούς χώρους ,τονίζει τη μεγαλοπρέπεια των άνετων χώρων.
Όπως και το διαχρονικό μπεζ που όμορφα συνδυάζεται με γκρι ή καφέ γήινο και σχεδόν με όλα τα έπιπλα.

Ανακαίνιση σπιτιού οδηγός για τα βήματα σας

Κρατήστε σαν σίγουρη επιλογή ένα χρώμα μικρής έντασης ως κυρίαρχο και δώστε τόνο με πινελιές ζωηρών χρωμάτων.
Το γκρι σε σκούρα απόχρωση είναι κυρίαρχο σε ένα σαλόνι ενώ σε πιο απαλούς τόνους αναδεικνύει τη διακόσμηση. Είναι η πρώτη επιλογή σε μοντέρνα καθιστικά.

ανακαίνιση σπιτιού - οδηγός για τα βήματα βάψιμο σαλονιού

Το κόκκινο από την άλλη ζεσταίνει και δίνει το αίσθημα της ασφάλειας γι αυτό το χρησιμοποιούμε συχνά στις κρεβατοκάμαρες.Όπως όλα τα έντονα χρώματα είναι ακατάλληλο για πολύ μικρά δωμάτια.

βάψιμο κρεβατοκάμαρας


Τολμήστε να βάψετε ένα κομμάτι του τοίχου σας πριν την τελική απόφαση. Δείτε το σε σχέση με τον φωτισμό σε κάθε φάση της ημέρας πριν καταλήξετε. Προσέξτε αν ταιριάζει με τα έπιπλα του χώρου.
Θυμηθείτε ότι ελαφρώνοντας απόχρωση σ ένα χρώμα που σας φαίνεται αρχικά αδιάφορο μπορεί να εντυπωσιαστείτε.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας

Το σωστό βάψιμο στην ανακαίνιση σπιτιού

Το τελικό φινίρισμα στην ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι το βάψιμο.
Η επιτυχία του όμως εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών (αστάρια, χρώματα κλπ), από τα εργαλεία εφαρμογής (σύγχρονος εξοπλισμός για τέλειο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο, ειδικός εξοπλισμός για καθαριότητα και υγιεινή).

ανακαίνιση σπιτιού προετοιμασία πριν το βάψιμο

Το συνεργείο μας θα προετοιμάσει το χώρο με τα κατάλληλα πλαστικά και προστατευτικά ώστε να μην λερωθεί τίποτε.

Οι τεχνίτες μας είναι επαγγελματίες ενημερωμένοι στην εφαρμογή κάθε νέου υλικού και χρησιμοποιούν εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
Με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια (κοψίματα στις γωνίες,καθαρά σοβατεπί,καθαρές γραμμές στις πρίζες κ.λ.π) το αποτέλεσμα είναι άρτιο και εντυπωσιακό.

Μετά τις εργασίες αφήνουμε τον χώρο πεντακάθαρο και απομακρύνουμε τα άχρηστα υλικά.

Εμπιστευτείτε το έμπειρο προσωπικό μας στην ανακαίνιση του σπιτιού σας
και ζήστε την εμπειρία μαζί μας!

Καλέστε μας στο 2107279041 , εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Ανακαίνιση σπιτιού – οδηγός για τα βήματα σας στην υλοποίηση του project σας.

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *