Η νέα μου κουζίνα

Η νέα μου κουζίνα

 Η νέα μου κουζίνα.

Γιατί αλήθεια η ανακαίνιση της κουζίνας είναι τόσο σημαντική για ένα νοικοκυριό και έχει τόση ζήτηση από τους πελάτες μας τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σας η ανακαίνιση της.

Η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού που περνά πολλές ώρες η οικογένεια. Συχνά αποτελεί και τη συνέχεια του σαλονιού μας και θέλουμε να είναι όμορφη. Είναι που μια νοικοκυρά πρέπει να εμπνέεται καθώς μαγειρεύει.

 Η παλαιότητα της συνοδεύεται από φθορές και προβλήματα. Είναι που αλλάζουν οι ανάγκες της οικογένειας και χρειαζόμαστε άλλη διάταξη επίπλων. Ότι και να είναι μια παλιά κουζίνα δεν είναι εξυπηρετική. Αντιθέτως είναι κουραστική κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Φανταστείτε το πλυντήριο πιάτων να μην είναι δίπλα στο νεροχύτη. Τα ντουλάπια να μην χωρούν τα καινούρια κουζινικά σας. Ακόμα χειρότερα να υπάρχουν εμφανείς υγρασίες  και μαυρίλες που δεν καθαρίζουν όσο και να τρίβετε.

Ας βάλουμε όμως σε σειρά τις προτεραιότητές μας.

Ξεκινάμε από τα σημαντικά προβλήματα στα υδραυλικά και ηλεκτρικά αν υπάρχουν

Οι παλιές σωληνώσεις  πρέπει ν αλλάζουν γιατί κάποτε χρησιμοποιούσαν υλικά όπως σιδηροσωλήνες ή παλιάς τεχνολογίας χαλκοσωλήνες που φθείρονταν ή ξεκολλούσαν ευκολότερα στις ενώσεις. Σήμερα χρησιμοποιούμε εύκαμπτους πολυστρωματικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου.

Αν λοιπόν υποψιάζεστε πως το νερό της βρύσης είναι αλλοιωμένο στην οσμή και το χρώμα του μπορεί να υπάρχει σκουριά σε κάποιο σημείο του σωλήνα και κίνδυνος να σπάσει αργότερα. Αν υπάρχουν διαρροές κρυφές που αφήνουν σημάδια και ξεφλουδίσματα, ίσως να φταίει ένας ραγισμένος σωλήνας.

Ανακαινίζοντας την κουζίνα σας έχετε την ευκαιρία ν απαλλαχθείτε από προβληματικές και αμφιβόλου ποιότητας παλιές σωληνώσεις και ν ασφαλίσετε τη λειτουργία των υδραυλικών σας μια για πάντα. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε και τη θέση του νεροχύτη αν το επιθυμείτε.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των παλιών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στην κουζίνα είναι οτι οι ενεργειακές απαιτήσεις της σύγχρονης κουζίνας είναι μεγαλύτερες.

Πιθανό είναι ο παλιός ηλεκτρολογικός σας πίνακας να μην τις “σηκώνει” και να βραχυκυκλώνει. Αυτό μπορεί να κάψει τις συσκευές σας.

Ο ηλεκτρολόγος μας θα σας προτείνει τον κατάλληλο πίνακα σε σχέση με τις ανάγκες σας.

Ίσως πάλι οι πρίζες να μην επαρκούν ή να πρέπει ν αλλάξουν θέσεις επειδή θ αλλάξουν και οι θέσεις των επίπλων και των συσκευών.

Ο ηλεκτρολόγος μας θα τοποθετήσει ασφαλείς πρίζες και διακόπτες και θα αντικαταστήσει τα παλιά καλώδια.Αν επιθυμείτε θα τοποθετηθεί και πρίζα για υπολογιστή Αυτό θα σας βοηθήσει να συνδέεστε από το χώρο της κουζίνας με το διαδίκτυο και να ελέγχετε το παιδί όταν διαβάζει ή περιηγείται σ αυτό.

Τι σχήμα θα δώσω στη νέα μου κουζίνα  

 Η επένδυση σε μια νέα κουζίνα γίνεται με προοπτική πολλών ετών και δύσκολα επιδέχεται αλλαγές εκ των υστέρων.

Σοφό λοιπόν είναι να συζητήσετε με τον τεχνικό μας σύμβουλο για το πως επιθυμείτε να γίνει η βασική διάταξη της κουζίνας σας και τι σχήμα μπορεί να έχει.

Αν διαθέτετε μεγάλο χώρο μπορείτε να της δώσετε σχήμα Π όπου θα καταλαμβάνει τρεις  επιφάνειες τοίχων . Μπορεί ακόμα να καλύπτει μόνο δύο παράλληλους τοίχους που βρίσκονται απέναντι ο ένας στον άλλο.

Εφόσον ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος μπορεί να έχει σχήμα Γ ,με μία γωνία δηλαδή ή και μόνο μία ευθεία.

Όταν υπάρχει άνεση χώρου μια νησίδα είναι εξίσου πρακτική και εντυπωσιακή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πάγκος φαγητού,εργασίας και μελέτης των παιδιών με κατάλληλο και όμορφο φωτισμό κρεμαστό ή spot.

Ακόμα αν η νησίδα είναι τετράγωνη,να εγκαταστήσετε εκεί την κουζίνα με κρεμαστό απορροφητήρα ή το νεροχύτη σας και να ενσωματώσετε ντουλάπια μεγάλα στο κάτω μέρος της.

κουζίνα νησίδα

Η νέα μου κουζίνα – σκεφτείτε χρηστικά

Αυτό σημαίνει φροντίζω για τη σωστή αποθήκευση κουζινικών και μικρών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και των τροφίμων. Δημιουργώ άνεση στον πάγκο που μαγειρεύω. Αν κάθε τι είναι στη θέση του ο πάγκος μου θα είναι πιο ελεύθερος ειδικά αν είναι μικρός.

Αν έχω μικρά παιδιά θα τοποθετήσω πιο ψηλά τα ντουλάπια με ότι θεωρώ επικίνδυνο να προσεγγίσουν τα παιδιά. Ράφια και ντουλάπια πρέπει να έχουν μέγεθος  ανάλογο με τα πράγματα που θα αποθηκευτούν. Γι αυτό πρέπει να ξέρω απο πριν τι θα βάλλω σε κάθε ένα ξεχωριστά.

Οι μηχανισμοί πρέπει να είναι σύγχρονοι για ευκολία στο άνοιγμα και το κλείσιμο των συρταριών.

Οι εργονομικοί μοντέρνοι μηχανισμοί μας επιτρέπουν να φτάνουμε κάθε απομακρισμένο ή ψηλό σημείο της κουζίνας χωρίς να τεντωνόμαστε ή να σκύβουμε.

Ζητήστε να σας τοποθετήσουν φωτισμό στα πολύ σκοτεινά ντουλάπια.Θα σας βολέψει πολύ κάθε φορά που θα ψάχνετε κάτι

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι εύκολες στο καθάρισμα αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και τα μέλη της οικογένειας είναι πολλά.

Τέλος ο φωτισμός σε κάθε σημείο της κουζίνας πρέπει να μελετηθεί σύμφωνα με της ανάγκες της ρουτίνας των μελών της οικογένειας.

Εκτός από το γενικό φωτισμό πρέπει να τοποθετήσετε συμπληρωματικά φώτα ή κρυφούς φωτισμούς. Έτσι θα μπορείτε για παράδειγμα να διαβάζετε συνταγές με μικρά γράμματα καθώς μαγειρεύετε. Να μελετά σε μια γωνιά ή πάγκο το παιδί ή ακόμα και να χαλαρώνετε μειώνοντας την ένταση του κυρίως φωτισμού.

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου είναι απαραίτητη για να πετύχετε όλα αυτά. Αυτό σημαίνει αρμονική συνεργασία και συγχρονισμός του εργολάβου με όλες τις ειδικότητες τεχνιτών που χρειάζονται στην δική σας ανακαίνιση.

Η νέα μου κουζίνα – σκεφτείτε αισθητικά

Επειδή η νέα σας κουζίνα πρέπει να αντέξει στο χρόνο τα υλικά που θα αποφασίσετε να τοποθετήσετε θα πρέπει και αυτά να είναι αξιόπιστα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην αισθητική σας χωρίς υπερβολές αφού μια κουζίνα δεν αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει η μόδα.

Αποφύγετε τα πολύ έντονα και γυαλιστερά χρώματα που εντυπωσιάζουν στην αρχή αλλά γρήγορα κουράζουν.  Βάλτε ‘πινελιές’ έντονες αν σας αρέσουν που σπάνε τη μονοτονία των απαλών μονόχρωμων κουζινών.

Το σημαντικότερο όμως αισθητικό κομμάτι αφορά στα έπιπλα. Σας παραθέτουμε τα πιο αξιόπιστα υλικά της αγοράς που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες μας.

Υλικά για πορτάκια κουζίνας
Ξύλο

Για μιά κλασσική κουζίνα που δεν χάνει ποτέ το στυλ της προτιμήστε το φυσικό ξύλο.

Γιατί μπορεί να πάρει εκτός από τις φυσικές του αποχρώσεις και πολλά άλλα χρώματα όπως μπλε, πράσινο, λευκό, μπεζ, γκρι κ.α. Το λευκό θα δώσει ένα πιο σύγχρονο και μίνιμαλ στυλ. Το μπεζ πιο ζεστό, το πράσινο πιο παραδοσιακό κ.λ.π.

Το υλικό ( ατσάλι,μπρούτζος, πορσελάνη ), το χρώμα και το σχήμα στα πόμολα θα ολοκληρώσει την εικόνα.

Οι νταμπλάδες στα πορτάκια που θα επιλέξετε θα συνθέσουν μια πιο βαριά ή λιτή κατασκευή.

Μπορεί να τοποθετηθεί συνδυαστικά και με άλλα υλικά στο χώρο της κουζίνας, όπως ξύλινα ντουλάπια, με μάρμαρο  ή κεραμικά πλακάκια στον πάγκο,  το πάτωμα κ.λ.π.,

Να θυμάστε οτι το ξύλο θέλει πιο ήπιο καθάρισμα, κάποια συντήρηση μετά απο χρόνια, αλλά οι φθορές και οι γρατζουνιές του επισκευάζονται αποτελεσματικά σε σχέση με άλλα υλικά.

Το ξύλο προσδίδει θαλπωρή και ζεστασιά στο σπίτι και τα μέλη της οικογένειας.

Ημιμασίφ

Για οικονομία χρησιμοποιούμε συνήθως μασίφ ξύλο στο πλαίσιο των πορτών των ντουλαπιών και επένδυση ξύλου ή καπλαμά στις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου,καρυδιά,κερασιά κ.λ.π. στην μεγάλη τους επιφάνεια η οποία αποτελείται από MDF.

Το αποτέλεσμα δύσκολα ξεχωρίζει από το μασίφ ξύλο.

Το MDF (Medium Destiny Fiber) είναι το υλικό με το οποίο συνήθως φτιάχνεται το εσωτερικό μέρος των ντουλαπιών.

Τα πορτάκια από MDF μπορούν να βαφτούν με ακρυλική λάκα,που είναι οικολογική. Είναι οικονομική επιλογή αλλά αντέχει στο χρόνο και σας παρέχει μια πολύ μεγάλη γκάμα χρωμάτων για ματ ή γιαλιστερή επιφάνεια.

Βακελίτης

Ένα άλλο υλικό που έχει κερδίσει την αγορά τα τελευταία χρόνια είναι ο βακελίτης ή HIGH PRESSED LAMINATE. Αποτελείται από στρώματα χαρτιού ειδικής επεξεργασίας και συνθετική ρητίνη, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμο, είναι πολύ ανθεκτικό σε χτυπήματα και σκληρή χρήση. Δεν ξεθωριάζει, είναι αντιβακτηριακό, σκληρό,πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα και δεν λεκιάζει.

Θα το βρείτε κι αυτό σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων (από λευκό μέχρι μαύρο ), με υφές λείες ή ανάγλυφες, ενώ μιμείται με ιδιαίτερη επιτυχία άλλα υλικά όπως το ξύλο, πέτρα κ.λ.π. Χρησιμοποιείται τόσο σε πορτάκια όσο και σε πάγκους κουζίνας και είναι προσιτό στην τιμή.

Ο high gloss βακελίτης ,πολυμερικό υλικό σε φύλλα είναι πολύ γιαλιστερός για μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα και αντοχή. Ιδανικός για πολύ μοντέρνες κουζίνες.

Η νέα μου κουζίνα
Υλικά για πάγκους κουζίνας
Ξύλο

Είναι φυσικό , οικολογικό υλικό και μπορεί να βαφτεί και σε απόχρωση που ταιριάζει με τα ντουλάπια σας ή να διαλέξετε μια από τις φυσικές του αποχρώσεις ανάλογα την προέλευση του. Δεν είναι το πιο ανθεκτικό υλικό σε υγρασία και όξινες τροφές. Με την κατάλληλη επεξεργασία και κατά καιρούς ένα πέρασμα με βερνίκι βελτιώνει πολύ την αντοχή του. Ωστόσο επισκευάζεται πιο εύκολα από άλλα υλικά από επιφανειακές φθορές και γρατζουνιές.

Δίνει ζεστασιά στην κουζίνα σας, αλλά απαιτεί πιο σχολαστικό καθάρισμα

πάγκος κουζίνας
Laminate

Από τα πιο συνηθισμένα υλικά για πάγκους.Δημοφιλές για τη χαμηλή τιμή του την ποικιλία μοτίβων αφού μιμείται το ξύλο ή το γρανίτη,αλλά και για την πρακτικότητά του.

Καθαρίζεται πολύ εύκολα και αντέχει στο χρόνο. Θα πρέπει όμως να μην αφήνετε πάνω του τα πολύ καυτά σκεύη και να μην κόβετε τρόφιμα με μαχαίρι χωρίς τη χρήση κάποιου ξύλου κοπής.

Αφού τραυματιστεί δεν επισκευάζεται.

Μάρμαρο και γρανίτης

Φυσικά υλικά, super ανθεκτικά με μοναδικότητα στα χρώματα ανάλογα την προέλευσή τους.

Δεν αλλοιώνεται, αντέχει σε πολύ σκληρή χρήση, σε υψηλή θερμότητα, δεν χαράζει, καθαρίζεται εύκολα. Χρειάζεται όμως γερή βάση στήριξης λόγω του βάρους του .

Ακριβή και πολυτελής επιλογή για διαχρονικότητα και αρχοντιά.

Η νέα μου κουζίνα
Χαλαζίας και corian

Συνθετικά υλικά που περιέχουν επεξεργασμένες ρητίνες που τους προσδίδουν ιδιαίτερες δυνατότητες και αισθητική. Ευέλικτα και εύκαμπτα, αντιβακτηριακά, με υψηλή ομοιομορφία σε πολλά χρώματα, τα υλικά αυτά έχουν υψηλή ανθεκτικότητα στους λεκέδες.

(Ο χαλαζίας υπερέχει σε αντοχή σε τραυματισμούς, γρατζουνιές και στη θερμότητα. Το corian δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε καμπύλες, να κατασκευάσουμε το νεροχύτη με το ίδιο υλικό, και επισκευάζεται εύκολα).

Έχουν σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα  και παίρνουν διάφορα σχήματα που ταιριάζουν σε κουζίνες με μοντέρνες γραμμές και ύφος, με σύγχρονη, μοναδική αισθητική. Δεν παύουν όμως να αποτελούν μια ακριβή επιλογή.

Υπάρχουν και άλλα υλικά για πάγκους όπως το γυαλί,το ανοξείδωτο ατσάλι, η τσιμετοκονία (δεμένη με την παραδοσιακή ελληνική αισθητική) ή το neolith για πιο εξειδικευμένα γούστα.

Υλικά για την “πλάτη” της κουζίνας
Πλακάκια

Το πιο διαδεδομένο υλικό που τοποθετείται μεταξύ του πάγκου και των κρεμαστών ντουλαπιών είναι τα πλακάκια και όχι τυχαία.

Έχουν τεράστια ποικιλία για κάθε γούστο, κάθε ύφος,κάθε κουζίνα. Θα τα βρείτε σε πολλές αποχρώσεις, υφές (λείες, σαγρέ) ματ, γυαλιστερά, ομοιόμορφα ή με νερά, μιμούνται ξύλο, πέτρα, γρανίτη κ.λ.π. Κάνουν την κουζίνα μας ξεχωριστιστή γιατί ο συνδυασμός τους με τα υπόλοιπα χρώματα στη κουζίνα προσδίνουν το εντελώς προσωπικό μας στυλ.

Επιλέξτε πρώτα τα έπιπλα και μετά τα πλακάκια για να είστε σίγουροι οτι ο συνδυασμός θα πετύχει. Αντέχουν σε λεκέδες και γρατζουνιές και καθαρίζονται εύκολα. Ωστόσο, αν σας αρέσουν οι μεγάλοι αρμοί μεταξύ τους, θα σας δυσκολέψει το καθάρισμα σε αυτά τα σημεία από τους ατμούς και τα λίπη του μαγειρέματος.

Βακελίτης

Συχνά πάγκος και πλάτη κουζίνας κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό όπως το βακελίτη. Αν σας αρέσει η ομοιομορφία είναι μια ασφαλής επιλογή. Μπορείτε όμως να διαλλέξετε και μία διαφορετική απόχρωση που να ταιριάζει με τον πάγκο, ή κάποια απομιμήμηση ξύλου, γρανίτη.

Δείτε στο διαδίκτυο προτάσεις συνδυασμών χρωμάτων και υφής. Αντιθέσεις όπως ένας ματ πάγκος και μια γιαλιστερή πλάτη κουζίνας θέλουν προσοχή για να είναι καλαίσθητο το αποτέλεσμα.

Ένα άλλο υλικό κατάλληλο για πλάτη και πάγκο κουζίνας είναι το μάρμαρο και ο γρανίτης. Με αυτή την επιλογή θα έχετε ένα αποτέλεσμα ομοιόμορφο και πολυτελές με αντοχή στο χρόνο.

νέα κουζίνα

Τα υλικά αυτά συνήθως δένουν απόλυτα με ξύλινα ή κλασσικής αισθητικής έπιπλα κουζίνας.

Αντίθετα υλικά όπως το corian και ο χαλαζίας σε πάγκο και πλάτη κουζίνας ταιριάζουν σε πολύ μοντέρνες κουζίνες. Τα έντονα χρώματα ειδικά το κίτρινο προσδίδουν παιχνιδιάρικη και χαρούμενη αίσθηση στο χώρο.Αν έχετε παιδάκια θα το λατρέψουν.

Τέλος η πατητή τσιμετοκονία θα σας δώσει το πιο γήινο αποτέλεσμα. Δένει αρμονικά τόσο με το  παραδοσιακό ύφος όσο και με το σύγχρονο ή το minimal.

Η νέα μου κουζίνα – οι συμβουλές μας

Συνδυάστε ίδιου στυλ πόμολα, νεροχύτη και μπαταρία γιατί κάποιες λεπτομέρειες μπορούν να χαλάσουν ή να απογειώσουν τη νέα σας κουζίνα.

Μην ξεχνάτε οτι η κουζίνα πρέπει να είναι φωτεινή για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους. Αυτό θα το πετύχετε είτε με ανοιχτά χρώματα στα ντουλάπια ή στον πάγκο ή στο πάτωμα. Αν όλα είναι λευκά θα μοιάζει άχρωμη κι αν όλα είναι σκούρα θα γίνει βαριά και σκοτεινή.

Μια ασφαλής επιλογή είναι να παίξετε με γήινα χρώματα όπως μπεζ, γλυκό γκρι και αποχρώσεις ξύλου. Επίσης ασφαλείς αντιθέσεις είναι το πολύ ανοιχτό και το σκούρο του ίδιου χρώματος, ή το λευκό μάρμαρο με σκούρο ξύλο ή βακελίτη.

Οι δίχρωμες κουζίνες επίσης είναι μια επιλογή που καλό είναι να τη συζητήσετε με τον τεχνικό σύμβουλο. Η επιτυχία τους εξαρτάται και από τη διάταξη της κουζίνας και από τα σημεία που θα επιλέξετε να προσθέσετε ένα πιο έντονο χρώμα όταν το γενικό χρώμα είναι κάπως άτονο.

Σκεφτείτε λοιπόν σχολαστικά,περιηγηθείτε σε φωτογραφίες και καταστήματα.

Με τον ίδιο τρόπο καταλήξτε και στο χρώμα των τοίχων. Οι χρωματικοί κατάλογοι παραπλανούν και θα πρέπει να δοκιμάσετε στον τοίχο σας το χρώμα. Οι αποχρώσεις διαφέρουν από μικρές σε μεγάλες επιφάνειες και αλλάζουν ανάλογα με το φωτισμό του χώρου.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι οτι όλα τα υλικά έχουν διαβαθμίσεις ποιότητας ανάλογες με την πρώτη ύλη και την επεξεργασία.

Τοποθέτηση κουζίνας

Επίσης η εφαρμογή τους πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες αφού κάθε υλικό απαιτεί ειδική μεταχείριση και τεχνική στην τοποθέτηση. Εμπειρία αλλά και συνεχής ενημέρωση είναι απαραίτητα στοιχεία αφού στο χώρο μας, το χώρο των κατασκευών, οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες.

Νέα υλικά κατακλύζουν την αγορά, για την εφαρμογή των οποίων εκπονούνται αντίστοιχα σεμινάρια για τους τεχνικούς συμβούλους του κατασκευαστικού κλάδου.

Η νέα σας κουζίνα απαιτεί τη σωστή συνεργασία διαφόρων τεχνιτών. Για να είστε ασφαλείς επιλέξτε μια αξιόπιστη εταιρία στην οποία απασχολούνται και συνεργάζονται αρμονικά έμπειροι τεχνίτες για πολύ καιρό.

Μην προσλάβετε μάστορες χωρίς συστάσεις επειδή θα σας δώσουν οικονομική προσφορά. Διαβάστε τα άρθρα τους στο διαδίκτυο για να καταλάβετε αν είναι καλοί γνώστες του αντικειμένου τους και κοιτάξτε τα έργα τους.

Κλείστε ραντεβού για να ακούσετε τις προτάσεις τους. Για περισσότερα σε σχέση με την κουζίνα ανατρέξτε και στο άρθρο μας “Ανακαίνιση σπιτιού -οδηγός για τα βήματά σας “

Καλέστε μας για να δημιουργήσουμε μαζί την νέα σας κουζίνα

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.

ανακαίνιση κουζίνας σε Πετρούπολη η νέα μου κουζίνα
ανακαίνιση κουζίνας σε διαμέρισμα Πετρούπολη

2 Σχόλια

  1. […] Ανακαίνιση κουζίνας. Εργασία που αναβαθμίζει ουσιαστικά τον χώρο μας σε σχέση με την λειτουργία της κουζίνας στο μαγείρεμα , στην αποθήκευση τροφίμων , στην αισθητική του χώρου. Η παλιά κουζίνα όσο και να την καθαρίσεις δεν μπορεί να συγκριθεί με μια νέα κουζίνα που καθαρίζεται και απολυμαίνεται πλήρως. […]

  2. […] Φροντίστε το φωτισμό τις νυχτερινές ώρες στα σκοτεινά σημεία του σπιτιού με οικονομικά και διακριτικά φώτα ή led στην κουζίνα π.χ. γύρω από τα ντουλάπια ή το πάσο ή φτιάχνοντας μια ψευδοροφή κρυφού φωτισμού. […]

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *