Ανακαίνιση μπάνιου σε υδραυλικά και πλακάκια

Ανακαίνιση μπάνιου σε υδραυλικά και πλακάκια

Ανακαίνιση μπάνιου σε υδραυλικά και πλακάκια

Γενικά η ανακαίνιση μπάνιου έχει πολλές επιλογές στο τι ακριβώς θέλεις να ανακαινίσεις ή καλύτερα να αλλάξεις στο μπάνιο σου.

Υπάρχουν πολλών ειδών ανακαινίσεις μπάνιου αναφέρουμε αυτές που πραγματοποιούνται συνήθως

  • Αλλαγή μπανιέρας σε ντουζιέρα
  • Αλλαγή επίπλου μπάνιου 
  • Μεταφορά ειδών υγιεινής 
  • Αλλαγή πλακιδίων σε τοίχο ή δάπεδο
  • Μερική ανακαίνιση μπάνιου αλλαγή πλακάκια – είδη υγιεινής – μπαταρίες
  • Επισκευή αποχέτευσης με μικρές αλλαγές στα πλακάκια
  • Επισκευή δαπέδου με τοποθέτηση νέων πλακιδίων λόγω λάθους των ρύσεων.
  • Κατάργηση χρήσης μπιντέ 
Εδώ θα πούμε για την πλήρη ανακαίνιση μπάνιου σε υδραυλικά και πλακάκια  που είναι η σωστή λύση όταν έχουμε προβλήματα λειτουργικότητας.
αλλαγή μπανιέρας σε ντουζιέρα

Τα προβλήματα που μας οδηγούν στην απόφαση για αλλαγή στα υδραυλικά είναι κυρίως οι εμφανείς διαρροές νερού. 

Εμφανίζονται στους τοίχους του μπάνιου εξωτερικά σε μια κρεβατοκάμαρα , στον διάδρομο του σπιτιού , στο ταβάνι του γείτονα από κάτω. 

Αυτά είναι σημάδια που μας οδηγούν στην αναγκαία απόφαση της αλλαγής του δικτύου αποχέτευσης και του δικτύου ύδρευσης.  

Σε παλαιά σπίτια τα αποχετευτικά έχουν γίνει με μολύβι και με τα χρόνια καταστρέφονται. Σε σπίτια άνω των 60 ετών οι αποχετεύσεις είναι πήλινες και στις περισσότερες περιπτώσεις σπάνε στην ένωση τους.

Όταν λοιπόν εμφανίζονται τέτοιου είδους προβλήματα στα αποχετευτικά δεν μπορούμε να αφήσουμε το μπάνιο σε αυτή την κατάσταση.

Αλλάζουμε το δίκτυο αποχέτευσης που βρίσκεται στο δάπεδο αλλά και στους τοίχους (νιπτήρας , αποχέτευση πλυντηρίου , λεκάνη .

Οπότε στην αλλαγή της αποχέτευσης θα προχωρήσετε παράλληλα και στην αλλαγή των πλακιδίων.

 

Τα πλακάκια στα παλιά μπάνια δεν έχουν αρμούς και έτσι δεν μπορείς να αλλάξεις ένα δυο πλακάκια και να αφήσεις τα άλλα. Συνήθως δεν υπάρχουν παλαιά πλακάκια για να αντικαταστήσετε τα παλιά με καινούργια. 

Ανακαίνιση παλαιού μπάνιου
Παλαιό μπάνιο με κολλημένη αφίσα στα σημεία που λείπουν πλακάκια

Στο παρελθόν έχουμε επισκευάσει μπάνια με παλαιά πλακάκια που είχαν οι ιδιοκτήτες σε απόθεμα με επιτυχία. Όμως το κόστος της εργασίας αυτής ήταν μεγάλο αναλογικά με τον αριθμό των πλακιδίων που άλλαξαν. 

Επίσης μπορεί όπως αναφέραμε και παραπάνω να μαδήσει κάποιο διπλανό πλακάκι σε μια αλλαγή που θα κάνουμε στο κατεστραμμένο κομμάτι.  

Γενικά να κρατήσεις τα παλαιά πλακάκια σε μια επισκευή δεν είναι η καλύτερη λύση και το αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό. 

 

Όταν προχωράμε σε μια πλήρη ανακαίνιση μπάνιου με αλλαγή του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης έχουμε και την επιλογή να σχεδιάσουμε εκ νέου το μπάνιο μας σωστά. 

Ιδιαίτερη προσοχή μετά τον σωστό σχεδιασμό του μπάνιου είναι  και η επιλογή των κατάλληλων υλικών ειδών υγιεινής , αξεσουάρ μπάνιου , αξιόπιστες μπαταρίες νιπτήρα , ντουζιέρας ή μπανιέρας.

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στις ανακαινίσεις κατοικιών και ανακαινίσεις μπάνιου θεωρώ ότι η επιλογή των υλικών πρέπει να γίνεται κυρίως από τους  ιδιοκτήτες.

Φυσικά η βοήθεια στην επιλογή των υλικών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να γίνεται αλλά η τελική επιλογή πάντα θα πρέπει να είναι δική σας. Μπορούμε να προσφέρουμε πακέτα υλικών όμως η επιλογή θα πρέπει να είναι με βάση την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή για να υπάρχει πάντα αξία στην ανακαίνιση σας.

ανακαίνιση μπάνιου τοποθέτηση πλακιδίων
Ανακαίνιση μπάνιου με αλλαγή παλιών πλακιδίων
IMAG5865
τοποθέτηση πλακιδίων ψηφίδα σε μπάνιο

2 Σχόλια

  1. Ανακαινιση μπανιου εμβαδόν δαπεδου 4,5 τετραγωνικά και τοιχου 18 τετραγωνικά αλλαγή αποχέτευσης αλλαγή ντουζιέρα σε μπανιέρα τα υδραυλικα δεν θελουν αλλαγή

  2. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Στείλτε μας φωτογραφίες του μπάνιου στο mail μας info@anakainisikatoikias.gr για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το έργο σας. Εναλλακτικά καλέστε μας στα τηλέφωνα μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *