Ανακαίνιση κουζίνας

Ανακαίνιση κουζίνας

Χώρος φαγητού,απόλαυσης,συνάντησης με τα μέλη της οικογένειας,αλλά και πολύ περισσότερα…

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής την μετατρέπει  σε χώρο πολλαπλών χρήσεων με μεγάλους πάγκους, νησίδες,περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.

Εκεί μαγειρεύουμε ,ακούμε μουσική,παρακολουθούμε τηλεόραση,διαβάζουμε τα παιδιά κλπ.Συχνά συμπληρώνει τον ενιαίο χώρο του σαλονιού μας.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια καθαρή,απαλλαγμένη απο υγρασίες και προβλήματα παλαιότητας ,όπως φθαρμένα ντουλάπια κ πάγκους,μια εργονομική και άνετη κουζίνα.

Συχνά μπορεί ν απαιτηθεί μια καινούργια υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση πριν τοποθετηθούν τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργικότερες θέσεις.

Ανακαίνιση κουζίνας
Ντουλάπια κουζίνας με φυσικό ξύλο
Σωστός σχεδιασμός κουζίνας

Η διάταξή της σε σχέση με τον διαθέσιμο χώρο απαιτεί μια σωστή μελέτη και σχεδίαση. Λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τις ανάγκες της οικογένειας και την χωροταξική εκμετάλλευση.

Παράδειγμα διαστάσεις τοίχων, θέση πόρτας,παράθυρου,νέες υδραυλικές συνδέσεις,νέα χωρίσματα με γυψοσανίδες,πάσο,νησίδα,κλπ

Πιο συγκεκριμένα,αφού αποφασιστούν οι θέσεις που θα τοποθετηθούν νεροχύτης,κουζίνα,ντουλάπια κλπ επιλέγουμε το ύφος που θέλουμε να δώσουμε στην κουζίνα μας.

Επιλογή υλικού

Κλασσικό,παραδοσιακό,βιομηχανικό με στοιχεία ρουστίκ,μοντέρνο αλλά και ζεστό. Ο διακοσμητής μας θα μπορούσε επίσης να συνδράμει στη φάση αυτή εφόσον το επιθυμείτε.

Επιλέγουμε υλικά για πορτάκια και πάγκο.πχ ξύλο, μελαμίνες, γρανίτης,βακελίτης, χαλαζίας, corianπατητή τσιμεντοκονία, Ιnox, τζάμι, πλακάκια.

Ανακαίνιση κουζίνας χρωματικές επιλογές

Οι συνδυασμοί στα χρώματα ,τα υλικά,τις υφές,τα σχέδια ,το φυσικό και τεχνητό φωτισμό θα αποδώσουν την τελική αισθητική που επιθυμούμε.

Οι αποχρώσεις του γκρι -καφέ και λευκού ,συνηθίζονται σε μικρές κουζίνες γιατί μεγαλώνουν το χώρο και αποπνέουν ζεστασιά.

Συνδυαμοί όπως βακελίτης και ξύλο δίνουν την αίσθηση μιάς σύγχρονης κουζίνας αλλά όχι ψυχρής.

Με τα σύγχρονα ελαστικά  υλικά μπορούμε να κατασκευάσουμε ομοιόμορφη επιφάνεια πάγκου και πλάτης της κουζίνας.

Σχεδιάζουμε επιμέρους τις διαστάσεις και τις θέσεις των ντουλαπιών για εύκολη χρήση. Ερμάρια προσβάσιμα από τα παιδιά  , πτυσσόμενα καλάθια ή περιστροφικά για κάλυψη τυφλών γωνιών είναι οι κατάλληλες λύσεις.

Το δάπεδο θα πρέπει να πλαισιώνει και να δένει αρμονικά με τα έπιπλα ακόμη και αν επιλέξετε διαφορετικό υλικό .

Η σωστή τοποθέτηση μετράει

Τα έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία μας με τα πιο σύγχρονα εργαλεία εγγυώνται την γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση των εργασιών αυτών με σεβασμό στο χώρο και τους ιδιοκτήτες.Ενημερωνόμαστε για κάθε νέο προϊόν και υλικό για να επιτύχουμε διαχρονικό αποτέλεσμα τόσο στις τεχνικές όσο και στις αισθητικές παρεμβάσεις που από κοινού θα αποφασίσουμε.

Υπό την εποπτεία του πολιτικού μηχανικού και του τεχνικού συμβούλου μας δίνονται λύσεις σε κάθε στάδιο της ανακαίνισης και ελέγχεται η ποιότητα και η πρόοδος των κατασκευών

Ανακαινίζω την κουζίνα μου
Ανακαινίσεις κατοικιών-σπιτιού μικρή κουζίνα