Αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

Οι λόγοι που μας κάνουν να θέλουμε αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας μπορεί να είναι αισθητικοί, επειδή απλώς θέλουμε ν αλλάξουμε διάθεση, ή πρακτικοί.

Υπάρχουν δηλαδή διαφορετικές ανάγκες πια που θα πρέπει να εξηπηρετήσουμε.

Μεγάλωσε το παιδί μας και το παιδικό δωμάτιο είναι στενό για να χωρέσει κι ένα γραφείο.

Η οικογένεια μπορεί να χρειάζεται ένα δεύτερο μπάνιο, ένα πιο ευρύχωρο σαλόνι ή έναν εννιαίο χώρο κουζίνας και σαλοτραπεζαρίας.

Άλλες φορές πάλι πρέπει να εξοικονομήσουμε χώρο για επιπλέον δωμάτιο κ.λ.π

Αν οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε αφορούν σε χωροταξικές επεμβάσεις και όχι διακοσμητικές όπως τη δημιουργία ενός τζακιού ή ένα πάσο στην κουζίνα ή μιας διαχωριστικής βιβλιοθήκης κλπ τότε χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο συνεργείο με επίβλεψη πολιτικού μηχανικού.

Αυτό κρίνεται απαραίτητο για λόγους στατικής ασφάλειας, ειδικά αν πρόκειται να αφαιρέσουμε τοίχους.

Αφ΄ετέρου το νέο νομικό πλαίσιο υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες σε ακριβή καταγραφή χρήσης των χώρων έτσι ώστε να μπορούν να ενοικιαστούν , να πωληθούν μέσω του πιστοποιητικού “ταυτότητα κτιρίου“. Έτσι αν θέλετε για παράδειγμα να εκμεταλλευτείτε το υπόγειο ή κάποιο άλλο βοηθητικό χώρο μετατρέποντας το σε κύρια κατοικία πρέπει  να το νομιμοποιήσετε μέσω του πολιτικού μηχανικού.

Αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Ας δούμε τις επιλογές υλικών για να κατασκευάσουμε έναν εσωτερικό τοίχο

Τα παραδοσιακά τούβλα. Αξιόπιστο υλικό και οικονομικό , αλλά στις εσωτερικές ανακαινίσεις είναι λίγο μπελάς . Είναι πολύπλοκη η μεταφορά και απαιτούν χτίσιμο με λάσπη , σοβάτισμα κ.λ.π. Επιλογή επίσης που λερώνει το χώρο σας.

Το πορομπετόν ή όπως το ξέρετε Alfablok , Ytong

Αποτελείται από χαλαζιακή άμμο.τσιμέντο και νερό. Κάθε κομμάτι έχει μήκος 60 εκ. και πλάτος από 7,5 έως 25 εκ.

Προσφέρει οικονομία χρόνου γιατί δεν απαιτεί σενάζ όπως τα τούβλα. Είναι αντισεισμικό,και αρκετά λείο ώστε να απαιτεί λιγότερο σοβά.Είναι ελαφρύ, θερμομονώνει και ηχομονώνει και έχει πολύ λιγότερα μπάζα από τα τούβλα κατά την ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι φτιάχνοντας καινούρια δωμάτια θα προσθέσουμε καλώδια ή σωλήνες.

Οι γυψοσανίδες

Ελαφρύ υλικό και πολύ γρήγορο στην τοποθέτησή του. Δεν χρειάζεται σοβάτισμα. Είναι αρκετά λεία ώστε να βαφτεί απευθείας, ή και να επενδυθεί με ταπετσαρία του γούστου σας.

Πολύ ηχομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό ειδικά αν επενδυθεί εσωτερικά με τον κατάλληλο πετροβάμβακα.

 Ανθεκτικό, αφού ο σωστός σκελετός της επιτρέπει να κρεμάμε πάνω της βάρη όπως ράφια, ντουλάπια, χρησιμοποιώντας την σαν  κανονικό τοίχο.

Είναι εύκαμπτο υλικό έτσι ώστε να σχηματίζει εσοχές και ράφια και ότι άλλο διακοσμητικό σχέδιο θέλετε στον τοίχο σας.

Δεν έχει μπάζα και σκόνες και επιτρέπει την εύκολη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση χωρίς σκάψιμο.

Θα έλεγα οτι είναι η καλύτερη λύση για τοίχους και πολλές άλλες κατασκευές και η πιο οικονομική συνολικά διαδικασία.

Την προτιμούν οι περσσότεροι πια ιδιοκτήτες στις εσωτερικές ανακαινίσεις.

Καλό είναι όταν δημιουργούμε καινούριο δωμάτιο να σκεφτούμε πόσο φωτεινό το θέλουμε και πόσο ζεστό.Γι αυτό ας αποφύγουμε να το κατασκευάσουμε προσανατολισμένο στο βορρά.

Εκτός αν το χρησιμοποιήσουμε για βοηθητικό χώρο.

μικρό υπνοδωμάτιο με γραφείο

Προορίζετε το δωμάτιο για κρεβατοκάμαρα ή γραφείο.

Ντύστε το με χρώματα παστέλ ανοιχτά, που χαλαρώνουν και επιτρέπουν τη συγκέντρωση, όπως ζεστές αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, μπεζ και γκρι και οικολογικά, αυτά με το χαρακτηριστικό λογότυπο της μαργαρίτας.

Τα οικολογικά χρώματα δεν είναι ακριβά έχουν μεγάλες αντοχές στο πλύσιμο και το χρόνο, χαμηλά ποσοστά πτητικών ενώσεων, αντικαρκινογόνα, φιλικά όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον, κυρίως λόγω των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.

Μη χρησιμοποιήσετε στο μικρό σας δωμάτιο βαριές κουρτίνες και υφάσματα ούτε ογκώδη έπιπλα και κρεβάτι με ψηλό προσκέφαλο. Προτιμείστε ράφια και έπιπλα ανοιτόχρωμα με λεπτούς σκελετούς. Οι κλειστές ντουλάπες μικραίνουν το χώρο. Προτιμείστε μια μοντέρνα ανοιχτή σύνθεση.

Ένα λιτό φωτιστικό στο ταβάνι και σποτάκια δεξιά και αριστερά του κρεβατιού είναι ένας σωστός φωτισμός.

Στον τοίχο με γυψοσανίδα  μπορούν εύκολα να περάσουν εσωτερικά ηλεκτρικά καλώδια. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε στον ίδιο τοίχο σύνθεση με εσοχές και κρυφό φωτισμό. Ένας μικρός πάγκος εργασίας επίσης από γυψοσανίδα μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο με αποθηκευτικά κουτιά ή συρτάρια από κάτω και minimal κάθισμα.

ανοιχτή ντουλάπα σε υπνοδωμάτιο

Αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΑΝΙΟΥ

Ένα δεύτερο μικρότερο μπάνιο στο σπίτι σας δίνει λύσεις όταν η οικογένεια είναι μεγάλη. Επίσης είναι πρακτικό όταν υπάρχουν καλεσμένοι ενώ αναβαθμίζει και την αξία του σπιτιού σας.

Εκτός από την τοιχοποιία για την οποία αναφέραμε παραπάνω ένα μπάνιο προυποθέτει υδραυλικές εργασίες και ηλεκτρολογικές συνδέσεις. Γι αυτό απαιτεί μελέτη από τον μηχανικό ή τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρίας που θα επιλέξετε.

Λάβετε υπόψην σας οτι θα υπάρξουν σκαψίματα γι αυτό ο εργολάβος θα πρέπει να φροντίσει για κάδο αποκομιδής μπαζών τον οποίο καλό θα είναι να συμπεριλάβει στην τιμή προσφοράς που θα σας δώσει.

Αφού ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος τελειώσουν τις συνδέσεις οι επιφάνειες θα προετιμαστούν για την τοποθέτηση πλακιδίων και το βάψιμο.

Θα χρειαστεί να τριφτεί η υπάρχουσα τοιχοποιία εκτός από την πρόσθετη καινούρια με γυψοσανίδα που δεν χρειάζεται τρίψιμο.

 Γι αυτό το συνεργείο της επιλογής σας πρέπει να διαθέτει εξοπλισμό τριψίματος χωρίς σκόνες οι οποίες είναι καρκινογόνες και ανθυγιεινές .

Στο τέλος μπαίνουν τα είδη υγιεινής και η πόρτα.

Αν δεν υπάρχει παράθυρο όπως συχνά συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις που προστίθεται μπάνιο θα μπει ένας εξαεριστικός μηχανισμός.

Αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

ανακαίνιση μικρού μπάνιου

Για το μικρό μου μπάνιο

Αν βάλετε ντουζιέρα είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά w.c. Είναι η διάφανη με σταθερό τζάμι ανοιχτή απο τη μια πλευρά ή κλειστή και στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο μπάνιο.

Έτσι ο χώρος θα δείχνει πολύ μεγαλύτερος. Φροντίστε για τέλεια ρύση των νερών με έναν αξιόπιστο τεχνίτη.

Ντύστε με ανοιχτόχρωμο πάντα πλακάκι κατά προτίμηση όχι μεγάλου μεγέθους κι αν θέλετε παίξτε με άλλο χρώμα στο δάπεδο όχι πολύ σκούρο.

Τα πολλά σχέδια και χρώματα κάνουν το μικρό σας μπάνιο ακόμα μικρότερο.

Το ίδιο minimal πρέπει να είναι και οι μπαταρίες σε νιπτήρα και ντουζιέρα αφού και το έπιπλο θα είναι μικρό αλλά λειτουργικό.

Στο δεύτερο μπάνιο σας δε χρειάζεται το έπιπλο να φτάνει στο έδαφος, παρόλ αυτά θα πρέπει να διαθέτει ενα δύο ράφια αποθήκευσης ενσωματωμένα.

Τα κλειστά ντουλάπια και συρτάρια μικραίνουν επίσης το χώρο.

Οι εσοχές στους τοίχους ειδικά σ αυτούς από γυψοσανίδα γίνονται εύκολα για την τοποθέτηση αναλώσιμων και καλυντικών και δίνει την αίσθηση της τάξης ,και άνεσης στο χώρο,ενώ σας δίνει λύσεις στην τοποθέτηση πετσετών,διακοσμητικών κ.α.

Η λεκάνη επίσης πρέπει να μην είναι ογκώδης .Εδώ ταιριάζουν οι κρεμαστές με τα επιτοίχια καζανάκια.

Τελευταίο αφήσαμε τον φωτισμό. Πολύ σοβαρή επιλογή ειδικά για μικρό μπάνιο χωρίς φυσικό φωτισμό.

Είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν επαρκή κεντρικό φωτισμό στο ταβάνι, ή spots  σε ψευδοοροφή. Απαραίτητος είναι και ένας οριζόντιος φωτισμός πάνω από το νιπτήρα.Ένας μικρός καθρέφης με led περίγραμμα θα ταίριαζε σε μια πιο μοντέρνα επιλογή. Στα μικρά μπάνια δεν έχουν θέση τα ογκωδη  ή κρεμαστά φωτιστικά.

Εδώ η απλότητα γίνεται ομορφιά .

Ντουζιέρα για μικρό μπάνιο

Αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΣΑΛΟΝΙ

Μια πολύ συχνή αλλαγή για εξοικονόμηση χώρου είναι κι αυτή. Αν υπάρχει τοίχος μεταξύ κουζίνας και σαλονιού  φυσικά θα γκρεμιστεί για να γίνει ενιαίος ο χώρος. Έτσι η οπτική ανοίγει και βελτιώνεται η ροή φωτός.

Οριοθετώντας τον χώρο…

μία εναλλακτική είναι να κρατήσετε ένα μικρό μέρος του τοίχου ως διαχωριστικό και να το αξιοποιήσετε. Τοποθετήστε μπροστά μια οθόνη plasma , έναν πίνακα ζωγραφικής ή αποθηκευτικό έπιπλο ή ένα μεγάλο φωτιστικό.

Επίσης μπορείτε να κρατήσετε ένα κομμάτι τοίχου χαμηλό και να το μετατρέψετε σε πάσο τοποθετώντας από πάνω του κρεμαστά φωτιστικά. Στην περίπτωση αυτή από την πλευρά της κουζίνας μπορείτε να προσθέσετε ντουλάπια και να φτιάξετε στο ταβάνι κρεμαστά ράφια.

Μ αυτό τον τρόπο μεγαλώνετε την κουζίνα σας.

διαχωρισμός κουζίνα σαλονιού αλλαγή στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

Οριοθέτηση του χώρου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.

Με τα ίδια τα έπιπλα. Βάζοντας πλάτη τον καναπέ σας ή τοποθετώντας την τραπεζαρία σας.

Με πάγκο  φαγητού και εργασιών και σκαμπό ,πάνω από τα οποία πρέπει να μπει ο κατάλληλος φωτισμός. Με πάσο δεξιά και αριστερά .

Κατασκευάζοντας νησίδα κουζίνας ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια εργασίας της κουζίνας και ο αποθηκευτικός της χώρος.

Με βιβλιοθήκη και ράφια με σκελετό στο ύφος του σπιτιού σας όπως από λευκό ή φυσικό χρώμα ξύλου ή ακόμα και μεταλλικό .

Τοποθετώντας βιτρίνα από γυαλί και καθρέπτη για να τοποθετήσετε κρύσταλλα κ α.

Με ανοιχτό μεγάλο παράθυρο που θα επικοινωνούν οι δύο χώροι. Ή με γυάλινο πάνελ από το ταβάνι μέχρι το δάπεδο σαν γυάλινο παραπέτασμα που θα σταματά ήχο και μυρωδιές αλλά θα διαχέει το φως. Στην πιο κλασική εκδοχή του περιλαμβάνει σκελετό με τετράγωνα καϊτια.

Χρησιμοποιώντας συρόμενες επιφάνειες.

Με ξύλινα δοκάρια, ή ξύλινο παραπέτασμα με γρίλιες.

Με τοποθέτηση ακρυλικών πάνελ σε διάφορα σχέδια και χρώματα, μεταλλικές  διακοσμητικές κατασκευές και κουρτίνες από διάφορα υλικά φυσικά και συνθετικά σε πολλά σχέδια.

Διαχωριστικό με τζάμι

Η πρόκληση είναι να αποκτήσει ο καινούριος ενιαίος χώρος αρμονία και συνοχή.

Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων και τα χρώματα είναι οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας.

Τολμήστε τις αντιθέσεις ειδικά αν έχετε δημιουργήσει έναν μεγάλο χώρο και παίξτε με τα χρώματα.

Κρατείστε πιο ομοιόμορφο στυλ με το χρώμα και τον όγκο των επίπλων αν δεν έχετε μεγάλους χώρους.

 Αν θέλετε απόλυτη ομοιομορφία στο δάπεδο ή δεν δένουν καθόλου τα χρώματα και τα υλικά πρέπει να το αλλάξετε. Αν έχετε την τύχη να είναι το πάτωμα του σαλονιού σας ξύλινο ή laminate  να οριοθετήσετε το χώρο της κουζίνας. Τοποθετήστε ένα κεραμικό πλακάκι που να δένει αρμονικά με το ξύλινο πάτωμα του σαλονιού.

Μην ξεχνάτε οτι ένας  ενιαίος χώρος αναδικνύει την ομορφιά του μέσω του φωτός.

 Για να δείχνει ζεστό και φιλόξενο το σπίτι σας ώστε να σας χαλαρώνει και να σας εμπνέει εκτός από την επιλογή των καλαίσθητων κεντρικών φωτιστικών επιλέξτε προσεκτικά τα σημεία και τα είδη του περιφερειακού  φωτισμού.

Σε γωνιές που θέλετε να αναδείξετε τα στοιχεία τους τοποθετείστε spots. Σε σημεία που κάθεστε για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δουλέψετε στο φορητό υπολογιστή σας τοποθετείστε επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά .

Tέλος πάνω από την τραπεζαρία τοποθετείστε κρεμαστά με ρυθμιζόμενο φωτισμό με dimmer για χαλαρή ατμόσφαιρα και απόλαυση.

Θέλετε να διαμορφώσετε σωστά και γρήγορα τους εσωτερικούς σας χώρους καλέστε μας

κουζίνα με νησίδα αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *